Hoppträning för Rebecka Tell

2011-08-31 Kl: 21:52:07
Hästar & ridning | Kommentera (2)
Fick lite hastigt bli jag som hopptränade för Rebecka Tell idag istället för att jag skulle åka med och kika. Öhmans stackars bil gick sönder... Egentligen hade jag inte tänkt rida alls idag trots att den vita behöver motion p.g.a. min kära förkylning men vad gör man inte. Så det var bara att hoppa i ridkläderna, koppla på släpet och bege sig till stallet.

Velade lite mellan att ta med mig Gedion eller Pontus, men eftersom de andra har häst och inte ponny tänkte jag att avstånden stämmer bättre för Pontus. Dessutom var han renare och jag tänkte att det blir kanske lite mer hålla i manen och åka med på honom än på Gedion =P En sista anledning var också att det nog ger Öhman en gnutta mer att Rebecka sett hennes häst lite. Även om det är en jäkla skillnad beroende på vilken pilot som sitter i sadeln! För övrigt red jag ju också i Öhmans nya fina hoppsadel för första gången, tyvärr passade den inte mig så bra. Kanske hade funkat bättre om jag kunnat hissa upp lädren tillräckligt, men hade inte lust att snurra dem två varv...

Det gick i alla fall ganska bra på träningen med tanke på förutsättningarna. Ny tränare, jag har inte hopptränat aktivt på några år, senast jag red Pontus var det snö ute och senast jag hoppade honom var nog 2-3 år sedan. Men men, han gjorde precis det jag hade hoppats, räddade några situationer som jag klantade till. Dessvärre tyckte han att det var liiiite väl roligt, så han överhoppade sig så in i jäkelen att han snabbt vart trött och först bjöd på ett gäng bocksprång och sen bestämde sig för att han hade hoppat klart... Nåja, sånt är det ibland. Jag druttade inte i marken i alla fall, även om det var jäkligt nära.

RHCP, släpp idag!

2011-08-30 Kl: 17:05:57
Musik | Kommentera (2)
Japp, idag har Red Hot Chili Peppers nya skiva släppts. Fantastic. I'm with you heter den. Spännande värre tycker jag, är många år sedan de släppte skiva och jag har verkligen gillat singeln The Adventures of Rain Dance Maggie. Hörde på P3 för ett tag sedan att Anthony hade uttalat sig om att det inte var så noga egentligen vad fansen tyckte om nya plattan. Den var visst experimentell på nåt vis, så de var själva nöjda. Fasen vad bra att kunna ha den attityden, inte alla som presterat nog i livet för att kunna lyxa sig med sånt! Jag lär definitivt lägga den skivan till samlingen ganska snart.


Michael Jung, OS-guldkandidat

2011-08-29 Kl: 11:20:15
Hästar & åsikter | Kommentera (0)
Ja, det kan man lugnt säga. Han tog hem VM-guldet förra året och EM-guldet i år. I fälttävlan då alltså. Jag missade tyvärr TV-sändningarna (det lilla som var) från EM, men någon vänlig själ har delat med sig av några ritter på youtube. Trevligt =)

Här alltså: Michael Jung - La Biosthetique-Sam, Tyskland.

Dressyren: Terrängen:
Hoppningen:

Jag blir gaaaaaalen

2011-08-28 Kl: 20:17:21
Meningslöst | Kommentera (0)
Titt som tätt spelar jag lite onlinespel för att underhålla mig själv. Gärna som kräver lite tankeverksamhet, men inte för mycket ändå.

Hittade ett svingulligt spel med Wall E där man ska hitta siffror i olika bilder. Har spelat liknande förut och tycker det är lagom engagerande. Dock håller jag på att bli fullständigt, vansinnigt galen just nu! Förbannade spelhelvete. Det står att det ska vara lätt men jag klarar inte ens level två... DAMN YOU No 3! För det är nämligen den enda siffran jag inte hittar i bildjäkeln. Det tar mig ca 30-40 sekunder att hitta de 19 andra. Man har fem minuter på sig. Jag blir snart vansinnig. På riktigt vansinnig alltså.

Wall E Hidden Numbers

Edit: Ha ha, nu klarade jag den! Och banan efter. Success!

"Dressyr"

2011-08-28 Kl: 08:49:03
Hästar & ridning | Kommentera (0)
Ja, red tidigt igår morse och tänkte jag skulle glassa mig igenom ett kort pass på ridbanan. Ack så fel man kan ha. Det var inte mycket som fungerade där inte, och inte blev det bättre av att ponnyskrället bestämde sig för att vara rädd för halva ridbanan. Det är läskigt att rida nära skogskanten...

Blev en hel del galopparbete, han har som allra bäst framåtbjudning där och fattningarna är ett ganska bra kvitto på hur det egentligen står till med lösgjordhet och så vidare. Samtidigt som det ju är väldigt stärkande att göra fattningarna.

Så ja, även om man knappt kan kalla det dressyr som vi gjorde igår så gjorde det en del nytta i alla fall, slutet var klart mycket bättre än början.

Go go Sverige!

2011-08-27 Kl: 09:12:00
Hästar & åsikter | Kommentera (0)
Spännande värre, idag rids terrängmomentet på EM i Luhmühlen! Sverige ligger på fjärde plats, 0,4 straff efter Italien. Det är en sekund i terrängen. Sara Algotsson Ostholt har uttalat sig om att det inte är någon dressyrtävling, terrängen kommer bli tuff för en del och det kommer nog möbleras om ordentligt i resultatlistorna. Jag håller tummarna stenhårt för att Sverige gör bra ifrån sig. För det är inte bara EM, det är OS-kval också. Och jag vet inte riktigt om jag klarar att svensk fälttävlan inte har ett lag i london 2012.

Tyvärr kan jag inte se ritterna live, FEI TV är lite väl dyrt och på TV finns inget att se. Däremot sänder TV4 sport ett sammandrag kl. 21:45 - 22:45 ikväll, det ska jag inte missa! Ska fira Alex födelsedag men det får helt enkelt ta 40 minuters paus!

Uteritt på stubb

2011-08-26 Kl: 23:21:22
Hästar & ridning | Kommentera (0)
Har ridit mestadels på stubbåkrar idag. Mötte upp Elenor och Alf en sväng så vi fick lite sällskap och därmed lite bättre fart på herr ponny. Alf har så långa ben så trots att han var en smula trött fick Gedion traska på. Sen red vi förbi stället där Alf och Pontus står nu och jag fortsatte hemåt med Gedion. Dessvärre hade han just då bestämt att han var väääärldens meeeeest eeeeeensamma stackars ponny och gnäggade så det stod härliga till. Bra där, 19 år gammal. Fåntratt.

Jag passade på att gå den sista biten hem också, för att slippa träningsvärk imorgon. Hissade upp stigbyglarna en aning och stod mycket i lätt sits vilket ju blir ganska jobbigt. Men sjukt värt i längden kan man ju hoppas =P

Uteritt på stubb

2011-08-26 Kl: 23:21:22
Hästar & ridning | Kommentera (0)
Har ridit mestadels på stubbåkrar idag. Mötte upp Elenor och Alf en sväng så vi fick lite sällskap och därmed lite bättre fart på herr ponny. Alf har så långa ben så trots att han var en smula trött fick Gedion traska på. Sen red vi förbi stället där Alf och Pontus står nu och jag fortsatte hemåt med Gedion. Dessvärre hade han just då bestämt att han var väääärldens meeeeest eeeeeensamma stackars ponny och gnäggade så det stod härliga till. Bra där, 19 år gammal. Fåntratt.

Jag passade på att gå den sista biten hem också, för att slippa träningsvärk imorgon. Hissade upp stigbyglarna en aning och stod mycket i lätt sits vilket ju blir ganska jobbigt. Men sjukt värt i längden kan man ju hoppas =P

Sinnessjukt!

2011-08-25 Kl: 20:56:23
Hästar & åsikter | Kommentera (2)
Tidningen Ridsport har publicerat en artikel om hur en uppfödare i Tyskland fått tre av sina föl ihjälslagna. Helt sinnessjukt. Detta under en veckas tid. Artikeln är inte så omfattande, men det första av dem hade "stora skador på kroppen", det andra "fått ta emot våldsamma slag mot huvudet" och det tredje "låg död i hagen med ett träspett rakt genom kroppen". Det finns en länk till bilder, jag klickade på den och önskade nästan att jag låtit bli. Be warned. Fast det kanske bara är jag...

I vilket fall som helst förstår jag inte vad i hela fridens namn som rör sig i huvudet på någon som ger sig på nästintill försvarslösa djurbebisar. Djur överhuvudtaget är hemskt, men de små är ju alltid extra sårbara. Hade det hänt hos mig hade jag jävlarimig sett till att få tag i aset själv...

Gedion och stallkatten

2011-08-23 Kl: 19:00:00
Hästar & ridning | Kommentera (0)
För ett tag sedan dök det upp en ny stallkatt på ridskolan. Vi är ganska övertygade om att något inte står riktigt rätt till hos den, senast igår höll den på att springa in på tävlingsbanan när en ganska ordentligt stor häst galopperade förbi. Bra där. Den vill absolut vara med där folk är oavsett om det är hästar där eller inte. Och den har absolut noll koll på vad hästarna tar sig för.

Betade Gedion lite efter att han badats i lördags, och givetvis skulle katten vara med då. Skrattade såpass att jag var tvungen att plocka fram telefonen och filma lite =P



Katten figurerar för övrigt också i en film på Elfstrands blogg.

Bilder hopptävlingen

2011-08-22 Kl: 20:13:24
Hästar & ridning | Kommentera (0)
Återigen tack Anna Elfstrand för bilderna =)

(och jag ber om ursäkt för mina muppiga ansiktsuttryck, det är en kombination av illamående, nervositet och koncentration ^^ )

Hinder 1 80 cm

Söta ponnyn

Hinder 2 80 cm

Hinder 4 80 cm

Hopptävlingen igår

2011-08-22 Kl: 20:01:30
Hästar & ridning | Kommentera (0)
Ja, hade som mål att inte bli utesluten. Egentligen är det ganska barnsligt att jag vart så äckligt nervös inför att hoppa 80 cm på ponnyn när vi tränade banor på 1,10, enkelhinder på 1,15 för några år sedan, men hoppning är verkligen en färskvara. För både ryttare och häst. Och det blir det inte så mycket av nuförtiden. Men men, samtidigt som jag var sjukt nervös var jag ganska pepp också.

Kom in på banan, som var en väldigt snäll och trevlig bana. Hoppade första, hoppade andra, försökte klämma in ett galoppsprång till inför trean som resulterade i ett stopp... Kom över trean på andra försöket, svängde upp och hoppade fyran, sen femman, hoppade sexan, vände mot sjuan. Kände att han tvekade och tänkte "jag måste ingripa". Sen slog det stopp. Kom över på andra försöket. Ett hinder kvar. Fortsatte mot åttan och tänkte "jag ska jäklar i mig inte få ett stopp här", blev passiv och visst... ett stopp. Utesluten. Provade att hoppa åttan en gång till (eftersom man har rätt att ta ett enkelhinder på vägen ut) och kom över utan problem.

Så, eftersom vi hade hoppat alla hindren på banan och jag var en liten smula mindre nervös så bestämde jag mig för att göra en omstart. Det får man göra i en klass med bedömning clearround under förutsättning att man inte var felfri i första försöket. Så in på banan igen en stund senare. Tog bara ett språng på räcket inför den starten, var inte jättelång tid emellan (hann inte ens sitta av).

Den gången gick det lite bättre, fick bara ett stopp på sjuan. Var nästan identiskt med stoppet i första starten, jag skyller på bristande hopprutin de senaste åren ;)

Kommer lite bilder också i ett eget inlägg, med stort tack till Anna Elfstrand som fotat.

Ny kategori: Skriverier

2011-08-19 Kl: 16:34:58
Litteratur & skriverier | Kommentera (0)
Japp, har lagt till en ny kategori som heter Skriverier. Jag tycker ju det är sjukt roligt med skrivande och har pysslat med den en del från och till genom åren. Som jag nämnt nån gång tidigare hoppas jag att jag har ett större projekt på gång nu (även om det just nu är FÖR stort).

Men ja, det finns ju en del gammalt också, det mesta som är publicerat är sånt som jag skrivit i föreningen BLÄCK. Föreningen har sitt säte på Högskolan Jönköping men är öppen för externa medlemmar också. Vi har möte ungefär en gång i veckan där vi allmänt pratar om allt möjligt kring litteratur och skrivande, diskuterar de skrivstafetter som hålls igång och gör skrivövningar. Sjukt roligt! Man kan dessutom vara så engagerad som man känner för just då, ibland har man mycket annat och då kan man backa lite på grejerna där medan det finns massa utrymme att skapa om man har tid över. Vid några tillfällen har vi haft novelltävlingar också =)

Jag tänkte bjuda på ett litet smakprov från en av de första skrivövningarna jag var med och gjorde: Stokhoolms blådbad. Det är jag och Alex som har författat. (Ifall det var någon som missade, det är alltså ett utdrag. För att läsa hela härligheten, som inte är så lång utan alla orkar med ;) ska ni klicka HÄR )

"Jag gick till ett fönster och tittade ut. Gästerna lekte med svärd på gården. Det brukade jag och Lambrekt också göra. Jag såg Anders Köttmånglare där nere. Han var inte så bra på att fäktas. Men han var bra på att spela död. Han låg jättestilla. Det var många som var bra på att spela döda. Dom kanske är såna där skåpespelare. Alla tyckte nog inte leken var rolig för dom skrattade inte som igår. Baggans Björn var där nere. Han ville att folk skulle sluta. Han är den tråkmånstigaste av rådmannarna."

Sonic Syndicate - helt missat?!

2011-08-18 Kl: 22:40:00
Musik | Kommentera (0)
Jag måste erkänna att det är ett band som jag helt missat. Dumt, det är ju ganska bra! Det var min käre bror som upplyste mig om deras existens tidigare idag.



Okej, videon är inte särskilt bra, men funny thing: Söker man på Sonic Syndicate på youtube är det här andra videon som dyker upp, söker man på Spotify finns inte låten med bland topp fem...

Dressyr och hovslagare

2011-08-18 Kl: 22:02:41
Hästar & ridning | Kommentera (0)
Blev ett dressyrpass idag. Velade mellan det och att rida ut i det fina vädret, men skulle få sällskap om jag red på banan så så blev det. Fokus låg mest på lösgörande eftersom jag inte kan lossa honom på hackamoret. Desvärre var herr ponny inte riktigt med på noterna idag utan släppte och ryckte mest i stödet. Det enda som funkar då är att rida fram ordentligt och ge ganska mycket mer stöd, något som jag har svårt för. Jag vill inte rida med stöd utan kontakt, tyvärr är vi inte riktigt där än... Högergaloppen funkade över all förväntan faktiskt, nästan lika bra som vänster. Dock måste jag få lite bättre bålstabilitet innan det blir helt bra. Men sammanfattningsvis var det ett mellanbra pass, kunde gått bättre men inte helt dåligt heller.

Hästarna har fått träffa hovslagaren idag också som har fixat tassarna. Han är verkligen kanoners, idag har han snällt svarat på flera dumma frågor som jag kommit på. Och varit på sitt allra skämtsammaste humör =P Gedion går ju bara skodd fram, bakhovarna klarar sig utmärkt ändå. Förmodligen skulle jag kunna vänja in honom att gå helt barfota, men eftersom han haft skor fram i många, många år vill jag inte chansa. Eftersom han är lite till åren så vill jag hålla honom fräsch.

   
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!

                          RSS 2.0