Avatarkritiskt!

2011-12-31 Kl: 11:17:01
Bra skit från Topless Robot | Kommentera (0)
Jag tycker inte att Avatar är en särskilt bra film. Den är riktigt snyggt gjord, ja, men manuset är ju... nästan som bajs. Eller som Rob på Topless Robot skriver i sitt inlägg People keep claiming they created James Cameron's Avatar, like that's a good thing: "one of the most unoriginal screenplays of all time". För det är faktiskt sjukt oinnovativt.

Vad Rob nu har hittat är ytterligare två muppar som säger sig ha skrivit manuset/delar av manuset till Avatar och att Cameron sedan stulit av dem. Tillåt mig att citera Rob igen: "The story was fucking Ferngully, and it's still been around a lot longer than that. Fighting over who wrote it first is like a bunch of guys claiming they were the first ones to create soup. You didn't invent it, idiots. You just made soup".

Sarkasm is hilarious!

Ny kategori

2011-12-31 Kl: 11:10:06
Bra skit från Topless Robot | Kommentera (0)
Ja, jag har lagt till en ny kategori "Bra skit från Topless Robot". Det har visat sig att det faktiskt finns hur mycket rolig skit som helst där. Så ja, det är ett hett tips att spana in!

But I'm alive... Drain STH

2011-12-30 Kl: 20:27:47
Musik | Kommentera (0)

Det här setet önskar jag mig också...

2011-12-27 Kl: 19:59:17
Hästar & åsikter | Kommentera (0)
Jag tror att den tjocka vita hade varit såå fin i ett set med schabrak och lindor från BR event. Jag har förälskat mig i färgen burnt brick.

Dressyrschabraket finns för 349:- hos Tophorse och lindor i samma färg för 189:- på samma ställe.

Ja, jag kan tänka mig saker som inte är från Mias RS eller har Hello Kitty på sig ;)

Hur tänker SvRF nu?

2011-12-27 Kl: 01:10:02
Hästar & åsikter | Kommentera (0)
Suck, nu är de och rör i grejer utan att egentligen klargöra något igen. Som jag skrivit om tidigare har det kommit ut nya TR för 2012 där man bland annat gjorde om måtten för tillåten storlek på reklamen på sponsrad utrustning samt tydliggjorde att ickesponsrad utrustning inte får ha reklam större än 3 kvadratcentimeter. Visst, 3 kvadratcentimeter är ett väl snålt utrymme, men det var liksom inga oklarheter. Nu däremot är det verkligen oklarheter efter att SvRF publicerat en artikel där de försöker förklara vad som menas med reglerna. Artikeln finner du HÄR.

"- Det är from 2012 tillåtet att bära till exempel logotyper utan att ha ett sponsorskontrakt på nationell nivå i Sverige, betonar Tobias Mattsson, ordförande i Tävlingssektionen. Så köper någon ridbyxor eller annat med en tillverkningslogotyp enligt tillåten sponsoryta är det inget problem att tävla med dessa."
(saxat från artikeln som länkats till ovan)

Det rimmar väldigt illa med vad som står i TR, eller är det bara jag som upplever det så?

Från TR I, moment 151:

"2. Identifiering av ickesponsortillverkare
På tävlingsområdet och under prisutdelningar får namn eller logotyper som identifierar tillverkaren av icke-sponsrade kläder, utrustning och/eller forden endast förekomma en gång per klädesplagg, utrustning och/eller fordon och endast på en area som inte överstiger:
2.1 Kläder och utrustning
3 cm2 för kläder och utrustning med undantag för selar under körning."

Så hur är det, de vill påpeka att regeln finns men att man inte måste följa den?

Walking in a Winter Murderland

2011-12-26 Kl: 09:21:19
Allmänt | Kommentera (0)
Mer kul från Topless Robot!


The first one is the worst one?

2011-12-26 Kl: 04:38:00
Meningslöst | Kommentera (0)
Verkligen inte.



Jag älskar Solan och Ludvig!

2011-12-25 Kl: 22:39:49
Film och filmstuff | Kommentera (0)
"Solan Gundersen är den typiska morgonfågeln, ruvad och kläckt på den norska sidan av gränsen. Han är född med optimism och har dessutom stickad halsduk, filttofflor och en pigg hjärna. För Solan är det svåra en bagatell, det omöjliga en utmaning."

"Ludvig. En figur med sömnsvårigheter, utpräglad hösnuva och tydlig ångest för genomgripande förändringar. Kom under en slåttermaskin och blev skamklippt, kort i nacken och tjockt vid öronen. Senare funnen under en murken trädrot och förd hem till Felgen där han nu bor. Ludvig är pessimist, saktmodig och trivs bäst på ensamma platser".

Alltså, det är personbeskrivningar som inte är av denna värld. Det gäller även filmen de figurerar i! Flåklypa Grand Prix. Den ser kanske inte mycket ut för världen, det är en norsk dockfilm från 70-talet, men den är så jäkla klockren så det är inte sant!

Den handlar om Reodor Felgen, en cykelreparatör med innovativa idéer som förmodligen skulle göra UppfinnarJocke förundrad. I filmen möter vi ju såklart också Solan och Ludvig som bor tillsammans med Reodor och arbetar med allehanda grejer kring huset. De tre ska bygga en racingbil i världsklass och med den lyckas besegra världsmästaren som tidigare varit lärling hos Reodor. Man behöver inte kunna något särskilt om bilar för att hänga med, utan det är förstklassig underhållning även för oss andra!

Fortfarande skeptisk? Enligt NRK sålde filmen inte mindre än fem miljoner biobiljetter i Norge, enligt IMDB är siffran 5,5 miljoner biljetter. Norges befolkningsantal? Cirka 4,8 miljoner idag.



Från vänster: Ludvig, Reodor Felgen, Solan Gundersen.
(klicka på bilden för att hamna på dess ursprungsplats)

Jag önskar mig ett skrivbord och en vinpava!

2011-12-25 Kl: 18:57:14
Litteratur & skriverier | Kommentera (1)
Det är faktiskt sant. Inte som i att jag glömde önska mig det till jul utan jag hade velat ha det som set up nu när jag skriver. För idag har jag satt mig ner och börjat skriva på ett helt annat avsnitt än det jag jobbat på hittills i mitt projekt. Jag nämnde det för några månader sedan i inlägget Inte riktigt meningen... Jag vet att jag refererar till det som "min bok" där, men det har jag frångått för längesedan. Det är ju inte alls säkert att jag kommer så långt, även om det ju vore drömmen! Därför är arbetsnamnet just nu projekt istället. Fast jag har visst antecknat en titelidé bland alla kladdiga textfragment jag skrivit ner i ett dokument. Men jag vet ju inte säkert om den titeln passar innan allt är klart, vilket det ju inte är på långa vägar än!

Egentligen är jag nog fortfarande inte i den fasen där jag ska skriva eftersom jag fortfarande har en del jobb kvar på min tidsplan (och även på handlingen) men samtidigt tänker jag att det är synd att låta de kreativa stunderna gå förlorade. Som den där natten. Så jag har bestämt mig för att skriva när jag känner för det, även om jag inte gjort klart det andra. Hellre att jag får ner saker som jag kan ändra och förbättra än att jag inte får ner något alls.

Men ja, lite klarhet hoppas jag kunna få det närmaste så att jag verkligen kan sätta igång att få ihop det!

Högkvalitativ underhållning!

2011-12-25 Kl: 10:24:31
Tips | Kommentera (1)
För ett tag sedan fick jag tips om en sida som heter Topless Robot. Eller okej, jag har hört om massa material därifrån, men det var först för nån vecka sedan som jag fick i uppgift att gå in där och kolla för att det förmodligen finns massor med nördigt som jag gillar där. Det var såååå sant. Jag vet inte hur mycket tid jag har spenderat med att bara sitta där och läsa massa skit. Bra skit!

Det är var oerhört underhållande till exempel:

Rob gör en intervju med sig själv om Transformers 2: Revenge of the Fallen

Rob listar tio avsnitt av Jem där The Misfits "totally should have been thrown in jail"

Rob skriver om trailern till Peter Jacksons The Hobbit

Ja, det finns inte många nördsidor i min hjärna som inte hittar något fantastiskt lustigt här!

Ibland är jag fan kung i köket

2011-12-23 Kl: 18:05:20
Meningslöst | Kommentera (0)
Jag kan vara sämst i Sverige på att laga mat, och det är ingen överdrift. Jag är så ohemma i köket man bara kan vara, och jag är inte ens särskilt förtjust i att äta mat. Jag vägrar ens göra så simpla saker som att koka ägg, för jag tappar bara bort tiden, kommer inte ihåg hur länge de ska koka eller vilken siffra man ska ha plattan på. Stekpanna kan jag knappt ens minnas när jag använde senast, det händer oerhört sällan.

MEN. Just precis, det finns ett men. Jag är fan helt jäkla awesome på att baka pepparkakor. Förra året bakade jag frjorton plåtar, i år blev det bara hälften (för egentligen brukar jag inte baka dagen innan julafton utan tidigare på veckan. Men eftersom jag jobbat i Jkpg i veckan så fick det bli idag).

Antal brända pepparkakor: 0
Hell yes! I'm the king.

Det trodde ni inte va? =P

Viktiga TR-ändringar till 2012: TR III

2011-12-23 Kl: 15:06:00
Hästar & åsikter | Kommentera (0)
Precis som för föregående TR listar jag de (för mig) viktigaste ändringarna i TR III.

- Överdomare bör inte vara medlem i den klubb där h*n verkar som ÖD (Mom. 303).

- ÖD, banbyggare och domare får inte ha annan funktion på tävlingen (Mom. 303).

- Plastbommar med träkärna får ej vara översta bommen i hinder, det måste alltid vara en träbom. Bomhållare som kläms fast får ej användas (Mom. 320).

- Man har förtydligat vad som anses vara överdrivet användade av spö (Mom. 357).

- Om samtliga ryttare som kvalificerat sig till omhoppning inte vill rida den ska ingen segrare utses. Kvarstående placeringar ska delas ut samt premier och poäng motsvarande dessa placeringar (Mom. 362).

- Hjälm av godkänd typ med hakbandet i funktion ska användas på hela tävlingsområdet vid ridning (Mom. 370).

- För hästar som är 8 år och uppåt har det tillkommit en viktgräns på max 500 gram för all utrusning på benet såsom skydd, boots, kotring och så vidare . Hästskon räknas inte. Viktgränsen gäller både fram- och bakben (Mom. 371).

- Vid inbjudningstävling och högre krävs giltigt vaccinationsintyg, gällande licens och för ponny gällande mätintyg (Mom. 377).


Viktiga TR-ändringar till 2012: TR II

2011-12-23 Kl: 10:08:00
Hästar & åsikter | Kommentera (0)
Dessa är de uppdateringar och ändringar i TR II som jag tycker är värda att lägga extra märke till:

- Efteranmälan måste ske senast 20.00 dagen innan tävlingen (Mom. 204).

- Definitiv startlista ska finnas tillgängliga senast 20:00 dagen innan tävling. När den definitiva startlistan publicerats ska ekipage ej tvingas att starta tidigare än vad man kunnat räkna ut med hjälp av startlistan (Mom. 204).

- Oledat bett är tillåtet (I TR kallat rakt bett) samt bett med roterbar mittdel. Alla bett måste vara i originalskick (Mom. 222).

- Man har preciserat vad som menas med överstrykning där händerna förs fram några decimeter och sedan flyttas tillbaka igen för att visa att hästen går i en ärlig form (Mom. 259).

- Man blir utesluten om man inte startar inom 90 sekunder efter att man fått startsignal (Mom. 273).

- Om en häst får 80 poäng eller mer i LA eller högre klass blir då uppklassad från lokal tävling (Mom. 286).

- Kvalificering i ponnyklasser följer alltid ekipaget (Mom. 288).

- Ekipage som varit kvalificerat för högre klass men som i den klassen inte uppnått 62 % inom en period på 24 månader måste kvalificera sig på nytt (Mom. 288).

- Flera ändringar vad gäller uppklassning av ponny (Mom. 289).



Viktiga TR-ändringar till 2012: TR I

2011-12-22 Kl: 15:48:59
Hästar & åsikter | Kommentera (2)
Ja, det nya TR för nästa år har ju kommit ut i dagarna. Vilka är de stora ändringarna egentligen? Här kommer en lista på de ändringar som jag personligen tycker är viktigast för oss hobbyryttare som tävlar upp till LA:

TR I

- Inbjudningstävling är inte tillåtet i fälttävlan, i övriga grenar ska propositionen godkännas av distriktet och vara dem till handa senast en månad före tävlingsdatumet (Mom. 120).

- På klubbtävling måste en funktionär vara utbildad av Ridsportförbundet. Denne kan vara instruktör, domare, banbyggare, tränare eller annat som är motsvarande (Mom. 120)

- Resultat från klubbtävling är ej kvalificerande (Mom 120).

- Nummerlappen ska vara minst 50 kvadratcentimeter, ryttaren ansvarar för att nummerlappen finns på hästen senast vid urlastning. Saknad eller felaktig nummerlapp kan ge böter (Mom. 134).

- Häst- och ponnylicens krävs från inbjudningstävling och uppåt. Den löses per kalenderår via TDB (Mom. 150).

- Ryttarlicens krävs från inbjudningstävling och uppåt (Mom. 150). Jag har tidigare postat ett inlägg kring mina åsikter om nya licenssystemet som ni hittar HÄR.

- Ickesponsrad utrustning och kläder får endast ha tillverkarens namn/logga en gång per plagg och då får arean inte överstiga 3 kvadratcentimeter (Mom. 151).

- Vaccinationsintyg ska uppvisas före start. Man har även ändrat reglerna lite kring vad som krävs i omvaccination om det går mer än 365 dagar mellan vaccinationerna (Mom. 170).

- Ett spö får aldrig användas efter uteslutning eller när man hoppat banans sista hinder (Mom. 174).

- Om hästen blöder på flankerna, i munnen eller ur näsborrarna, eller har märken efter överdrivet användade av sporrar eller spö var som helst på hästen medför detta avstängning (Mom 174).

- Om en ryttare anses vara för stor för sin häst och därmed inte uppfylla kravet på proportionerligt ekipage avgörs av domare och överdomare, i samråd med eventuell tävlingsveterinär. Rapport ska göras till förbundet som ska ta beslut inom tre månader (Mom. 192).




Schockemöhle till Flyinge!

2011-12-22 Kl: 14:32:44
Hästar & åsikter | Kommentera (0)
Det har ju varit mycket prat kring vad som ska hända med Flyinge sedan avelsviten där lades ner. Olanen verkar ju hela tiden ha varit att hitta en privat aktör som ska driva det vidare i någon form, men hur det skulle se ut med avtalen kring de K-märkta byggnaderna som ju tidigare finansierats åtminstone delvis av avelsverksamheten har knappt någon vågat spekulera i.

Nu är det klart att Paul Schockemöhle kommer att driva avelsverksamheten där enligt Tidningen Ridsport. Några avtal är inte offentliga än, men Flyinge AB och ASVH ska lämna mer information i pressreleaser under dagen. Spännande! Samtidigt tycker jag fortfarande det är tragiskt att den gamla verksamheten gått i graven...

   
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!

                          RSS 2.0