Så jäkla bad ass!

2011-11-30 Kl: 10:20:00
Hästar & åsikter | Kommentera (0)
Mååånga har påpekat för mig hur mesigt det är med ett hjärta på Gedions rumpa, så här ska ni få se på bad ass klippning:



Happy now?! So awesome. Så tufft. Jag kanske ska spåna på nåt coolare än ett hjärta till nästa år trots allt. Även om jag tvivlar starkt på att jag skulle klara en sån här snygg.


(och för er som undrar, ja, som förespråkare för upphovsrättslagen har jag givetvis bett om lov att publicera bilden fast den inte är min)


Slagsmål!!

2011-11-30 Kl: 00:34:45
Allmänt | Kommentera (0)


Jag vet, jag har nog lite dålig humor. Jag bryr mig inte, det är roligt ändå! "Nej inte min sko".

Hur tänker IOK?

2011-11-29 Kl: 14:44:49
Tankar & åsikter | Kommentera (0)
HÄR finns en notis om några regelförändringar IOK har tagit fram för idrottare som är aktuella för OS 2012.

"De som respresenterar sitt land på OS får inte kommentera andra idrottares resultat på Facebook, Twitter och bloggar, enligt regelverket."

Redan för tre år sedan ska reglerna visst ha funnits gällande personliga bloggar, så det är de sociala medierna som tillkommit. Jag är dock inte riktigt säker på varför? Det känns inte direkt som att idrottarna skulle kasta skit på varandra i sina statusuppdateringar eller vad det må vara? Sannolikheten att de skulle berömma varandra är kanske inte heller så stor, även om det känns betydligt troligare än motsatsen. Men vad är det som gjort att IOK skapat ett sådant regelverk? För jag antar att det finns en bakgrund till det hela.


"Keso är köttfärs..."

2011-11-29 Kl: 10:22:45
Meningslöst | Kommentera (0)
"Keso är köttförs gjord på Mumintroll". Ha ha ha. Ett citat jag nyss läste i en annan blogg. Det ska visst vara ett uttryck som florerar på nätet, men jag måste säga att jag har missat det helt. Vilket inte är jätteovanligt med internetfenomen i och för sig. Men ja, nermalda Mumintroll, helt min humor!

Jag tror solen hånar mig.

2011-11-28 Kl: 11:01:53
I-landsproblem | Kommentera (0)
Mardrömmarna har plågat mig typ hela natten, jag vaknar upp och är trött, arg och irriterad och ser vad? Jomenvisst, solen skiner! Kan den inte göra det en dag när jag inte är på dåligt humör? You suck.

Attraherad av attraktiva människor?

2011-11-27 Kl: 23:05:48
Tankar & åsikter | Kommentera (1)
För ett tag sen hamnade jag i lite av en disussion när vi pratade om attraktion. Det fanns ganska många element i samtalet men för att försöa göra en kort bakgrundsbeskrivning: Hon ansåg att kärlek i princip är en djup vänskap och attraktion. Jag tycker att det behövs ett "det" också, plus att jag behöver utveckla "attraktion". För jag har vänner som jag har en god relation med som jag tycker är attraktiva. Men jag är inte attraherad av dem för det. Och det är lite det som är pudelns kärna.

Är jag ensam om att tycka så? Att man kan anse människor vara attraktiva utan att vara attraherad av dem?

Förmodligen inte. Det handlar nog många gånger om att man bara inte tänkt på det. Samtidigt så finns det ju uppenbarligen en människa som inte håller med mig, och säkerligen fler. Dessutom kan jag inte låta bli att tänka att det nog handlar mycket om vilken definition man har av olika ord. Precis som det så ofta gör. Undrar om jag inte skrivit ett inlägg om det tidigare också...

Så om jag då skulle definiera ordet attraktiv i det här sammanhanget skulle jag säga att det är synonymt med snygg, eller i alla fall i det närmaste. Fast det saknar den där tilldragande touchen. När det handlar om attraktiva människor som man inte är attraherad av. Den biten ligger mer i att vara attraherad av.

Nationalencyklopedin har följande definitioner:
Attraktiv: "som kan locka många".
Attrahera: "utöva dragningskraft (på något) utan beröring. (Ordet attraherad finns inte men ni klarar nog att göra omvandlingen själva).

Så enligt NE haltar ju min defintion en smula, för människorna skulle inte vara attraktiva om de inte gav upphov till en viss tilldragelse. Men, eftersom jag inte vill motbevisas (ha ha!) så var jag tvungen att göra en lite (med betoning på lite) djupare dykning i det hela. Så jag rotade fram några synonymer från synonymer.se.

Attraktiv: tilldragande, lockande, behaglig, stilig, sevärd, intagande, tilltalande, snygg.
Attrahera: dra till sig, dra åt sig, utöva dragningskraft på; locka, behaga, charma, tjusa, fånga, fängsla, tilltala.

Då hamnar jag i lite bättre läge ;)

Oavsett så hoppas jag att mitt resonemang gick fram?

Primatforskning 2

2011-11-25 Kl: 22:50:32
Tips | Kommentera (0)
För ett tag sen kom avsnitt två ut på webben =)

Avsnitt 2: Anpassa dig väldigt noga...!


Den finaste rumpan i världen ;)

2011-11-24 Kl: 22:11:00
Hästar & åsikter | Kommentera (0)


Nej, man blir aldrig för gammal för sånt här!

Inget svar är också ett svar

2011-11-24 Kl: 05:43:16
Tankar & åsikter | Kommentera (0)
Igår frågade jag någon en sak inte mindre än sex gånger utan att få ett riktigt svar. Trots att jag specifikt bad om ett "ja" eller "nej" och förklarade varför jag ville ha det så. Antingen är personen riktigt, riktigt korkad eller så får man nog se det som att det skulle vara det alternativ som var minst fördelaktigt för mig. För det går inte att komma undan, inget svar är också ett svar. Det kan verka lite ologiskt, men tänk efter så ska ni se att det stämmer jäkligt ofta. Det är även ofta uppenbart att i de fallen har folk tagit den enkla vägen, istället för att stå för något gömmer de sig bakom "icke-svaret". Och ptja, det behöver väl i och för sig inte alltid vara fel, men kombinera det med handling säger mer än ord så *tadaah* någon saknar uppenbarligen ryggrad. Eller normalt folkvett. Frågan är vilken orsak som är värst egentligen.

Bloglovin

2011-11-23 Kl: 07:22:04
Allmänt | Kommentera (0)
Ett mycket smidigt verktyg jag använder mig av är bloglovin, där dyker alla nya inlägg upp från de bloggar jag läser. Då slipper jag sitta och klicka runt hela tiden för att se vad som uppdaterats. Oerhört bra I-landsproblemlösare ;)

Follow my blog with Bloglovin

Vad tycker du om tävlingsåret 2010?

2011-11-22 Kl: 08:19:52
Hästar & åsikter | Kommentera (0)
Det vill SvRF ta reda på, därför kan man nu fylla i en enkät och lämna åsikter. Visst, det kanske inte var en fantastiskt bra formulerad enkät, men det finns en fråga där man kan kommentera fritt i alla fall =) Jag lämnade åsikter om allt från nytt licenssystem till tveksamhet gentemot en del (icke namngivna såklart!) banbyggare på lokal nivå.

Länk till enkäten

Mark the words

2011-11-21 Kl: 11:43:10
Tankar & åsikter | Kommentera (1)

Primatforskning 1

2011-11-19 Kl: 23:17:59
Tips | Kommentera (1)
Nä, jag har givetvis inte missat Jesper Rönndahls senare insatser. Det har bara inte blivit av att de hamnat här.

Jag ser fram emot resterande avsnitt från serien Fem små filmer om evolution!

Avsnitt 1: Vem är det som kör egentligen?


Dagens mysterium?

2011-11-18 Kl: 21:18:49
Allmänt | Kommentera (1)
Har varit i Vara en sväng och kom hem till Jönköping på eftermiddagen idag. En smula förvånad. Klev in på vårt rum och fick syn på något på min säng. En chokladkalender, med Hello Kitty. Love it. Men... Var kommer den ifrån?

Ju tyngre de är...

2011-11-18 Kl: 08:50:26
Meningslöst | Kommentera (0)
... desto tyngre faller de.

Jag minns att jag hörde uttrycket första gången när jag var lite och tittade på Thundercats. Då förstod jag inte alls vad som menades. Även om de menade rent fysiskt då (om någon minns var det Vilde Bill och Vilda Bell som delade på citatet när de rev ner en apstor flerfotad sak) så gäller det faktiskt mer än bara stor som i faktisk storlek.

Jag har genom åren upptäckt att det gäller för saker som förtroende, tillit och  också. Ju mer jag känner för människor desto värre är det alltid att bli sviken. Då är vägen ner lång och smärtsam, för att inte tala om smällen när man slår i marken.

   
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!

                          RSS 2.0