If only I could run away

2012-03-30 Kl: 04:28:00
Musik | Kommentera (0)

The trouble with broken things

2012-03-29 Kl: 21:48:07
Meningslöst | Kommentera (0)
The trouble with broken things is how they're impossible to repair. Of course it's impossible to restore it to what it was, but it would have been nice to at least make it unbroken again. Unfortunately, that's too late.

Tre glas vin och två muffins senare...

2012-03-28 Kl: 22:31:31
Litteratur & skriverier | Kommentera (0)
Så mår jag nästan lite lätt illa. Jag borde veta bättre än att äta massa onyttiga saker (läs: två chokladmuffins) såhär sent på kvällen. Det är som gjort för att det ska gå dåligt. Jag borde kanske ha hittat på något bättre att slösa de sista äggen på tror jag bestämt.

Jag är så sjukt sugen på att skriva något, men jag saknar något att skriva på. DAMMIT! Jag har gått igenom alla stafetterna som BLÄCK har igång, men jag har skrivit ganska nyss på samtliga (förutom en, men den är så inte min grej). Eller ja, inte nyss i tiden men nyss i kronologin. Det är lite tråkigt att göra en överlämning till sig själv...

Om jag inte kommer på något så kanske jag helt enkelt tar och skriver något på måfå bara för att få det ur systemet. För jag är av åsikten att man bör ta tillvara på de där ögonblicken när inspirationen faller på, om man nu inte har något väldigt viktigt man måste få gjort. Inspiration kan ju vara en lurig liten en som är svår att fånga.

"Skriv lite varje dag, även om det bara är en rad" fick jag höra av en bekant en gång. Det är ett sätt för henne att frambringa inspiration, något som jag själv är oerhört dålig på. Jag har funderat på att ta efter många gånger men hittills brukar det sluta med att jag har ett tomt papper framför mig...

Vår, vår, vår!

2012-03-27 Kl: 10:45:12
Meningslöst | Kommentera (0)
Jag avskyr egentligen att läsa om vädret, men det är svårt att INTE påpeka hur otroligt fint väder vi har för att vara mars månad! I söndags satt jag ute i solen och läste större delen av eftermiddagen. Och då är jag en sån där som fryser jämt, men där kunde jag sitta med jackan uppen och bara linne under. Skeeetanice.

Annars har jag (snart) plöjt igenom hela första säsongen av Game of Thrones den senaste veckan eftersom säsong två börjar sändas på söndag. Som vi har väntat! Plötsligt känns väntan på The Hobbit lite mindre evighetsvarande igen, även om december är långt bort...

Who am I kidding?

2012-03-21 Kl: 22:08:11
Meningslöst | Kommentera (0)
Det kommer nog bli en sådan här vad jag än trodde förra veckan när jag spenderade typ en hel dag med att bara tänka på hundar, titta på hundar, läsa om hundar och planera hundar:


Dreamwishes Astrid

En kromfohrländer. En hund ur rasgrupp nio, sällskapshundar. Beskrivs ofta som pigg och glad men har inte krav på makalöst mycket motion utan så som hundar behöver mest. Dessutom är de ju så sjuuuukt söta. Kräver inte mycket pälsvård varken om de är släthåriga eller strävhåriga som Astrid på bilden. Det är en ganska lagom stor hund också.

Enda besväret är väl att det låter fantastiskt bra på pappret, men att jag inte har hunnit göra några ordentliga efterforskningar hur hundarna lever upp till allt på pappret...

Rob har så rätt så ofta

2012-03-20 Kl: 22:28:11
Bra skit från Topless Robot | Kommentera (0)
Jag tänkte egentligen styrka min åsikt att Michael Bay är en tattare av värsta sort när jag hittade ett fantastiskt klipp som jag tänker posta istället.

Jag, liksom Rob och många andra människor med majoriteten av hjärncellerna i behåll mår lite illa av de nya "Star Wars"-filmerna. För nej, episode I-III kan inte ens jämföra sig med eftertexterna till episod IV-VI.

Robs inlägg är ganska kort, så jag kan med att citera i princip allt: "Remember how the lightsaber duels were the only decent thing in The Phantom Menace? Well, you remember wrong. They sucked too, as clearly demonstrated from this instructional video about how fight with a lightsaber, i.e., swing the lightsaber near your opponent, just not too near. Warning: Do not watch this if you want to keep any good will for TPM, seriously".

Klippet:




Det blir ännu lte bättre för att Rob använder taggarna Fan Videos, Star Wars och Stupidity.

Otters who look like Benedict Cumberbatch

2012-03-19 Kl: 13:45:56
Allmänt | Kommentera (0)
Christian skickade just en rolig länk till mig så jag tänkte dela med mig av den också!

Otters who look like Benedict Cumberbatch

Sluta våldta min barndom!

2012-03-19 Kl: 10:20:14
Film och filmstuff | Kommentera (0)
Det är ingen hemlighet att jag absolut avskyr de nya filmerna med Transformers. Michael Bay har våldfört sig på några av de bästa karaktärerna som skapats och som förgyllt min barndom. Det är inte okej! Jag grät nästan blod efter att ha sett den första filmen och de andra får jag rysningar av att ens få återberättat för mig. Han har verkligen sabbat ungefär allt han kunde genom att rasera karaktärerna och modifiera lite väl mycket i storyn.

Och inte blir det bättre...

Han gör det igen! Den här gången är det Teenage Mutant Ninja Turtles som han våldför sig på. Hur? Han får berätta själv:


Michael Bay talks Teenage Mutant Ninja Turtles by stuffwelike
Klippet är hämtat HÄRIFRÅN)

Ja, ni hörde rätt. Alien race. Bra jobbat Michael Bay, jag ska aldrig mer tänka tanken att TMNT-filmen kanske hade varit sevärd. Sorry for having a little faith in you.

Shakespeare måste vara snygg

2012-03-17 Kl: 12:04:00
Film och filmstuff | Kommentera (0)
Jag såg filmen Anonymous nyligen och blev både fascinerad och nästan trollbunden faktiskt. Jag var så inne i filmen att jag nästan missade att gå av tåget i Jönköping...

Men det var en sak som jag hade svårt att samsas med: William Shakespeare var inte snygg. Jag har faktiskt fått medhåll om att så måste vara fallet. Shakespeare kan faktiskt inte vara något annat. Okej, jag vet att det är ytligt, men det är så i alla fall.

Annars var filmen riktigt bra, men det krävs att man är lite fokuserad för att hänga med emellanåt då det är flera karaktärer man måste hålla ordning på för att filmen ska gå ihop. Jag klagar dock inte alls, jag gillar när filmerna har sådana element. Jag är inte jätteförtjust i för enkla storys (såvida det inte är typ Disney eller Dreamworks och annat liknande) utan gillar när det krävs lite tankeverksamhet.

Jag ser faktiskt fram emot att titta på den snart igen för att (förhoppningsvis) kunna hitta lite spännande detaljer som jag missade första gången.


Trailer för Anonymous


Jag har fått valpsjuka!

2012-03-15 Kl: 16:57:43
Meningslöst | Kommentera (1)
Igår hade en av mina kollegor med sig en så fantastiskt söt och mysig och nyfiken och glad och alldeles underbar liten valp med till kontoret. Jag älskar valpar. Och hundar i största allmänhet. Givetvis tänker jag ha (minst) en hund lite längre fram, men jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig för exakt vad jag vill ha. Drömmen är ju en fin högställd Jack Russel Terrier med släthårig päls. Gotta love it.



Dock finns det många saker som ska stämma när man skaffar hund, och en JRT kan vara en väldigt krävande hund eftersom den behöver mycket fysisk motion och mental stimulering. Det tar en del tid i anspråk. Tid kommer man ju givetvis alltid få lägga ner, men jag tror att en lugnare och stadigare hund kommer passa mig bättre som min första egna hund. För det kommer det ju bli även om jag är uppvuxen med hund i familjen. Men det är en jäkla skillnad på att ta hand om en hund som mor och far uppfostrat och håller efter än att göra allt på egen hand.

Därför lutar det mer åt en annan ras (även om jag fortfarande kommer drömma om min JRT och förmodligen både tollare, schäfer, vit herdehund, akita och BC), men det finns ju så många att välja på!

Vad jag letar efter är följande:
- en liten eller mellanstor hund
- som är kvadratiskt byggd
- som kräver pälsvård MAX en gång i veckan
- som gillar att hänga med ut men som också trivs bra med lugn inomhus
- som har ett bra temperament
- som saknar jakt- och vaktinstinker i alltför hög utsträckning
- och som är öppen mot andra människor och hundar

Ja, trots att listan är ganska lång så finns det fortfarande flera, flera raser som kan passa. Skulle jag hitta en hund som känns perfekt men som inte är helt inom ramen kan jag kanske tänka mig att tumma lite på något av alla sakerna också. Jag letar och läser och letar lite till men kan ändå inte riktigt bestämma mig för vilken jag är mest nyfiken på. Tur att jag har ett tag kvar att bestämma mig =P

Nytt med Simons Cat!

2012-03-15 Kl: 11:26:00
Tips | Kommentera (0)
Jag fullkomligt älskar Simons Cat. Särskilt när den är tjock ^^


Darth Vader på genomresa!

2012-03-14 Kl: 22:16:02
Bra skit från Topless Robot | Kommentera (0)
Rob har publicerat ett fantastiskt roligt klipp under rubriken "Huh". Det var ungefär vad jag tänkte också...



Hans beskrivning av klippet på Topless Robot är "This is Darth Vader, in a kilt, playing a Star Wars medley on the bagpipes, while riding a unicycle. If you could form an argument, I can assure you it would be quite irrelevant". Jag kan inte annat än hålla med.

Fast jag hade förmodligen dött lite och inte varit snabb nog att få upp kameran...

Ny blogg!

2012-03-14 Kl: 14:10:29
Allmänt | Kommentera (0)
Jag har startat upp en ny blogg. Det betyder inte att den här går i graven, men jag flyttar de hästrelaterade grejerna till ett eget ställe. Detta beror mycket på att det kommer bli mer av den sorten nu när jag har den vita så nära och jag vet ju att flera av de som läser egentligen inte har något intresse alls av hästar. Givetvis kommer det förmodligen smita in litegrann här då och då i alla fall, men det mesta kommer att landa på Connemarahjärta.

Japp, det är namnet på nya hästbloggen. Förklaringen? Gedion är av rasen connemara och rasen har en slogan: Connemaran - den lilla hästen med det stora hjärtat. Det är en fantastisk bra beskrivning faktiskt. Adressen är http://connemarahjarta.blogg.se/

Nu är den såpass ny att det inte ens finns några inlägg, men det kommer!

Fat Camp

2012-03-13 Kl: 13:55:40
Hästar & ridning | Kommentera (0)
Den närmsta tiden framöver blir ett riktigt fat camp för Gedion, här ska vi jobba på vikten! Jag kunde öka grovfodergivan lite men ändå hamna på bra värden både vad gäller energi och protein så det var ju smidigt =)

Såhär stor är magen just nu:



Det är tur för honom att han är så söt...

Gedion är numera smålänning

2012-03-13 Kl: 10:37:15
Hästar & ridning | Kommentera (0)
Ja, i söndags kväll fick min kära vita flytta in i en box i ponnystallet på Klämmestorp. Han tyckte allt att pelletsströt var ganska läskigt när man gick in i boxen, men det gick över ganska fort. Istället fick han syn på ena boxgrannen som han tog sikte på. Tyvärr för den nyfikna damen fick han istället syn på saltstenen så hon fick vänta lite innan de kunde hälsa... Gedion är en lite egen ponny ^^

Igår var allt lugnt i alla fall, han fick promenera en sväng runt stallet och i stora ridhuset (där var det superläskigt, särskilt när den vita ponnyn i de stora speglarna gnäggade). Därefter spanade vi in mellanridhuset eftersom Gedion ska gå med ponnyflocken i framtiden och således ska börja släppas ihop med lite ponnyer därinne. Igår fick han först träffa Sunny som han tyckte var lite obehaglig efter att hon gav honom en lätt spark på bringarn. Annars var allt lugnt. Så vi tog ut Sunny och släppte in Stampe istället men Gedion var inte helt säker på hur snäll han var så han var ganska avvaktande. Men det var lugnt det med. Idag väntar andra utmaningar när han ska få träffa Dot Com och Lille Wille.


   
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!

                          RSS 2.0